Καλώς ήρθατε στο Energyproject.gr
energy
 

ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Η ENERGY PROJECT, δίνοντας πάντα μεγάλη βαρύτητα στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας προτείνει, μελετά και κατασκευάζει τα κατάλληλα ηλιοθερμικά συστήματα για κάθε περίπτωση. Οι στρατηγικές συνεργασίες μας με καταξιωμένες προμηθευτικές εταιρείες και σε συνδυασμό με την εμπειρία μας αποτελούν εγγύηση μιας άρτιας τεχνικά και αποδοτικής στη λειτουργία της εγκατάστασης.

Οφέλη της ηλιοθερμίας

Τα ηλιοθερμικά συστήματα βασίζονται στην αρχή της ηλιοθερμίας όπου γίνεται η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας , που παρέχεται δωρεάν από τον ήλιο και μετατροπή της σε θερμική. Το σημαντικό όφελος που παρέχει ένα ηλιοθερμικό σύστημα είναι ότι έχει τη δυνατότητα να καλύψει εως και το σε ζεστό 100% των αναγκών νερό χρήσης . Επίσης μπορεί να εξασφαλίσει εξοικονόμηση ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης εως και 60%, πετυχαίνοντας έτσι σημαντική μείωση της κατανάλωσης σε πετρέλαιο . Άλλα σημαντικά οφέλη είναι η μείωση των εκπομπών CO2 - προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η δυνατότητα συνδυασμού με σύστημα Γεωθερμίας ή αντλίας θερμότητας Αέρα - Νερού.

Τρόπος λειτουργίας

Για τη λειτουργία τους τα ηλιοθερμικά συστήματα απαιτούν την άμεση πρόσπτωση της ηλιακής ακτινοβολίας για να μπορούν να την εστιάσουν στο επιθυμητό σημείο.

Η ηλιοθερμική ενέργεια που παράγεται από αυτά τα συστήματα αποτελεί μια από τις καθαρότερες μορφές ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.Τα συστήματα ηλιοθερμίας αποτελούνται από τις εξής μονάδες:
. Ηλιακοί συλλέκτες Η επιλογή ηλιακών συλλεκτών ανάμεσα στους διάφορους τύπους τους (επιλέξουμε ηλιακούς συλλέκτες επίπεδης επιφάνειας ή συλλέκτες κενού) γίνεται ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται. Παρόλο που οι απαιτήσεις σε χώρο και εξοπλισμό είναι πολύ μεγάλες είναι δυνατή η χρήση ηλιοθεμικών συστημάτων και για οικιακή χρήση.

Σε εφαρμογές κατοικιών ή επαγγελματικών κτιρίων που απαιτούνται θερμοκρασίες μικρότερες από 93°C συνήθως χρησιμοποιούνται επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες, ενώ σε εφαρμογές που απαιτούνται θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 93°C χρησιμοποιούνται ηλιακοί συλλέκτες με σωλήνες κενού.
. Ταμιευτήρες ηλιακής θέρμανσης (Buffer) Στον ταμιευτήρα αποθηκεύεται ζεστό νερό, του οποίου την θερμοκρασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε όταν δεν έχουμε ηλιοφάνεια. Ανάλογα με την χρήση που θέλουμε, τοποθετούμε τον αντίστοιχο ταμιευτήρα, είτε για ΖΝΧ είτε για υποστήριξη θέρμανσης, είτε για συνδυασμό και των δύο.

Ηλιακοί ελεγκτές (solar station) Σε κάθε σύστημα ηλιοθερμίας, χρησιμοποιείται ένας ηλιακός ελεγκτής, ο οποίος ελέγχει τις συσκευές θέρμανσης καθώς και όλες τις λειτουργίες του συστήματος. Μέσω των ηλιακών ελεγκτών δίνεται ακόμα και η ένδειξη του κέρδους. 
energy
 
Η ENERGY PROJECT ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ENERGY PROJECT έχει την τιμή να συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις επίσημους συνεργάτες του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε .....
energy
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Η Energy Project είναι Εξουσιοδοτημένος Εμπορικός Συνεργάτης της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής.


Περισσότερα
energy
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Καλέστε μας τώρα για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες ισχύουσες διατάξεις καθώς και να πάρετε προσφορά για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά σας.
 
Αρκαδίας 21, Χαλάνδρι, 15234, T.: 210 6000461, F.: 210 6001979, email:
ON SOCIAL MEDIA: Facebook Twitter Facebook
POWERED BY MARINET