Καλώς ήρθατε στο Energyproject.gr
energy
 

Ενεργειακή Επιθεώρηση

Ορισμός ενεργειακής επιθεώρησης

ΕνεργειακήΜε την ΚΥΑ 5825/2010, που αφορά στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ), η ενεργειακή επιθεώρηση υφιστάμενων και νέων κτιρίων κρίνεται απαραίτητη. Η ενεργειακή επιθεώρηση είναι μία σημαντική δράση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, που έχει εφαρμογή τόσο στη βιομηχανία όσο και στον κτιριακό τομέα και αφορά όλες τις ενεργειακές τεχνολογίες. Η ενεργειακή επιθεώρηση ορίζεται ως η διαδικασία εκτίμησης των πραγματικών καταναλώσεων ενέργειας ενός νοικοκυριού ή και ενός επαγγελματικού χώρου, των παραγόντων που τις επηρεάζουν καθώς και των μεθόδων βελτίωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα.
Μια ενεργειακή επιθεώρηση περιλαμβάνει τα εξής:

. καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων και των χαρακτηριστικών τους
. εκτέλεση κατάλληλου προγράμματος μετρήσεων σημαντικών ενεργειακών και άλλων μεγεθών
. επεξεργασία των αποτελεσμάτων των μετρήσεων
. προσδιορισμό συγκεκριμένων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, βάσει της ανωτέρω ενεργειακής ανάλυσης .
Στόχος της ενεργειακής επιθεώρησης είναι η ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου.Ορισμός Ενεργειακού Επιθεωρητή

Οι ενεργειακές επιθεωρήσεις διενεργούνται από τους ενεργειακούς επιθεωρητές οι οποίοι έχουν σχετική άδεια από το ΥΠΕΚΑ και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών. Η Energy Project διαθέτει πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές, οι οποίοι κατόπιν μελέτης των αρχιτεκτονικών και Η/Μ σχεδίων, των θερμομονωτικών ιδιοτήτων του κτιρίου σας , των φύλλων συντήρησης και ρύθμισης της κεντρικής θέρμανσης και άλλων στοιχείων που αφορούν το κτίριο συντάσσει Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ),το οποίο ισχύει για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοσής του, και προτείνουν λύσεις αναβάθμισης.

Σε ποιους απευθύνεται η ενεργειακή επιθεώρηση

Με τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας των ενεργειακών επιθεωρήσεων των κτιρίων και της έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, απαιτείται , από την 9η Ιανουαρίου 2011 και μετά, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για τις μεταβιβάσεις καθώς και την μίσθωση ολόκληρων κτιρίων. Από την 9η Ιουλίου 2011 δε, η υποχρέωση επεκτείνεται και στις μισθώσεις τμημάτων κτιρίων. Το πιστοποιητικό αυτό κρίνεται απαραίτητο καθώς χωρίς την παρουσία αυτού δεν θα γίνονται μεταβιβάσεις/ενοικιάσεις . Με τη διαδικασία της ενεργειακής επιθεώρησης και την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων, η αγορά ακινήτων εφοδιάζεται με ένα πολύτιμο εργαλείο άμεσα σχετιζόμενο με την αξία του ακινήτου. Ένα εργαλείο πολύτιμο τόσο για την κτηματαγορά, όσο και για τον εκάστοτε αγοραστή ή μισθωτή, καθώς θα αποτελεί ένα πραγματικό στοιχείο προστιθέμενης ή μη αξίας επί του ακινήτου.

οφέληΟφέλη

Οικονομικά οφέλη:
. Η τοποθέτηση διπλών τζαμιών εξοικονομεί ενέργεια έως και 20%
. Η μόνωση σε τοίχους και ταράτσες έως και 40%
. Η συντήρηση ενός ενεργειακού σπιτιού είναι χαμηλότερη σε σχέση με ένα συμβατικό

Λειτουργικά οφέλη, τα οποία βοηθούν τη διαχείριση μιας βιομηχανικής μονάδας ή ενός κτιρίου να βελτιώσει τα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και αποδοτικότητας των εργαζομένων της (ή των ενοίκων του κτιρίου) ή, διαφορετικά, να βελτιώσει τη γενικότερη λειτουργία της.

Περιβαλλοντικά οφέλη : . μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα λόγω τη της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας που παράγεται από ορυκτά καύσιμα
. μείωση της εκπομπής του οξειδίου του αζώτου και του διοξειδίου του θείου(επιβλαβείς ουσίες) λόγω της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας που παράγεται από άνθρακα.
Απώτερος στόχος , όπως εκφράζεται από τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων είναι ότι έως τις 31/12/2020 όλα τα
νέα κτίρια να αποτελούν κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας

Κόστος ενεργειακής επιθεώρησης

Για το κόστος μιας Ενεργειακής Επιθεώρησης του χώρου σας μην διστάσετε να μας καλέσετε.

 
energy
 
Η ENERGY PROJECT ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ENERGY PROJECT έχει την τιμή να συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις επίσημους συνεργάτες του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε .....
energy
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Η Energy Project είναι Εξουσιοδοτημένος Εμπορικός Συνεργάτης της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής.


Περισσότερα
energy
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Καλέστε μας τώρα για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες ισχύουσες διατάξεις καθώς και να πάρετε προσφορά για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά σας.
 
Αρκαδίας 21, Χαλάνδρι, 15234, T.: 210 6000461, F.: 210 6001979, email:
ON SOCIAL MEDIA: Facebook Twitter Facebook
POWERED BY MARINET