Καλώς ήρθατε στο Energyproject.gr
energy
 

Βιομάζα - Pellet

Η βιομάζα είναι οργανική ύλη. Στην ουσία είναι οποιοδήποτε υλικό προερχόμενο από το φυτικό κόσμο. Η ηλιακή ενέργεια δεσμεύεται και αποθηκεύεται στις φυτικές ουσίες. Με την βοήθεια της φωτοσυνθετικής δραστηριότητας, τα φυτά μαζί με το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το νερό (H2O) που συλλέγεται από το έδαφος, μετασχηματίζουν την ηλιακή ενέργεια σε βιομάζα.
Αποτελεί μια σημαντική ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, φιλική προς το περιβάλλον, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο) χρησιμοποιούμενο ως καύσιμο για την παραγωγή ενέργειας.
Βιομάζα Στην βιομάζα συγκαταλέγονται και τα συσσωματώματα ή αλλιώς Pellets. Τα pellets είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους διαμέτρου 60-80 χιλ. με μήκος περίπου 100 χιλ.

1Kg Pellets=0,5lit Πετρελαίου και 1Kg Pellets=4.500θερμίδες.

Μέρη Συστήματος Θέρμανσης με Pellets:
Μια εγκατάσταση συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση, αποτελείται από τα κάτωθι:
Λέβητας και καυστήρας pellet

  • Αποθήκη καύσιμης ύλης (σιλό)
  • Σύστημα τροφοδοσίας
  • Κεντρικό ρυθμιστικό μηχανισμό
  • Εάν απαιτείται, σύστημα παραγωγής ζεστού νερού θέρμανσης
Συσκευές Pellets:
  • Συσκευές εσωτερικού Χώρου:
  1. Σόμπες Αέρα. Ο ζεστός αέρας που παράγεται από την καύση του pellet διοχετεύεται στο χώρο από τις περσίδες που έχει η σόμπα. Η θέρμανση που έχουμε στο χώρο είναι άμεση. Οι σόμπες pellet αέρα διαθέτουν αυτόματο χρονοδιακόπτη για προγραμματισμό λειτουργίας.
  2. Σόμπες Νερού (Καλοριφέρ). Η σόμπα μας συνδέεται στο δίκτυο θέρμανσης και λειτουργεί σαν λέβητας. Πιο αναλυτικά η καύση pellet γίνεται αυτόματα και κατά τη διάρκεια της ζεσταίνει το νερό που στη συνέχεια με τη βοήθεια του κυκλοφορητή θα διοχετευτεί στο δίκτυο της θέρμανσης (θερμαντικά σώματα). Οι σόμπες Pellet νερού διαθέτουν αυτοματισμούς για ευκολία και προγραμματισμό στη χρήση.
  • Συσκευές εξωτερικού Χώρου:
  • Λέβητας. Το καύσιμο υλικό είναι αποθηκευμένη στην δεξαμενή και οδηγείται στο θάλαμο καύσης αυτόματα, προωθώντας την απαιτούμενη ποσότητα. Κατά την διαδικασία της καύσης ζεσταίνεται και το νερό της θέρμανσης.
  BiomassΟ καυστήρας pellet μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε λέβητα πετρελαίου - αερίου και να τον μετατρέψει σε λέβητα pellet.
Πλεονεκτήματα:
  • Είναι οικονομικό. Τα pellet είναι φθηνότερα από το πετρέλαιο.
  • Είναι πρακτικό. Πανεύκολο στην χρήση του αφού μεταφέρεται συσκευασμένο.
  • Είναι οικολογικό. Δεν εκλύουν κατά την καύση τους επικίνδυνα αέρια λόγω απουσίας χημικών ουσιών κατά την διαδικασία παραγωγής.

 
energy
 
Η ENERGY PROJECT ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ENERGY PROJECT έχει την τιμή να συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις επίσημους συνεργάτες του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε .....
energy
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Η Energy Project είναι Εξουσιοδοτημένος Εμπορικός Συνεργάτης της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής.


Περισσότερα
energy
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Καλέστε μας τώρα για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες ισχύουσες διατάξεις καθώς και να πάρετε προσφορά για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά σας.
 
Αρκαδίας 21, Χαλάνδρι, 15234, T.: 210 6000461, F.: 210 6001979, email:
ON SOCIAL MEDIA: Facebook Twitter Facebook
POWERED BY MARINET