Εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση Α/Θ

Εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση Α/Θ

Οι σύγχρονες ανάγκες για οικονομική θέρμανση και ψύξη, σε συνδυασμό με την τάση για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, μας οδηγούν να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης και εξοικονόμησης με τις αντλίες θερμότητας να αποτελούν βασικό οδηγό στην κατεύθυνση αυτή. Με πολλαπλές δυνατότητες, δίνουν λύσεις σε θέματα όπως η οικονομική κατανάλωση, η αποτελεσματική θέρμανση και όχι μόνο. Παράλληλα, προστατεύουν το περιβάλλον καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο, γνωστό μέσο θέρμανσης.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση Α/Θ μπορεί να φτάσει έως και 74,5% συγκριτικά με άλλες πηγές θερμότητας.

Με δυνατότητα προσαγωγής νερού έως 65°C μπορεί να καλύψει κάθε τύπο εφαρμογής όπως ενδοδαπέδια θέρμανσημονάδες για θέρμανση/ψύξη (fan coil), θερμαντικά σώματα ή και συνδυασμό αυτών, ανάλογα με την ανάγκη που επιθυμείτε να καλύψετε.

Η διαδικασία λειτουργίας τους, μέσω της χρήσης της αεροθερμικής ενέργειας – από το εξωτερικό περιβάλλον- που θεωρείται ανανεώσιμη πηγή, κατατάσσει τις αντλίες θερμότητας στις πλέον ενεργειακά αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις θέρμανσης. Η ενέργεια που δαπανά για να αντλήσει τη θερμότητα του περιβάλλοντος είναι πολύ μικρή και γι’ αυτό αποτελεί την οικονομικότερη λύση θέρμανσης ενός σπιτιού. Ο οικολογικός χαρακτήρας των αντλιών αποτελεί άλλωστε και τον λόγο που τα συστήματα αυτά επιδοτούνται μέσω προγραμμάτων με σκοπό την αντικατάσταση συμβατικών και περισσότερο ενεργοβόρων συστημάτων θέρμανσης.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε τύπο σπιτιού εύκολα, γρήγορα και το πιο σημαντικό πάνω στις υπάρχουσες σωληνώσεις θέρμανσης. Αντικαθιστούν τον υφιστάμενο λέβητα απαιτώντας ελάχιστο χώρο εγκατάστασης. Η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί αν θέλετε και με ηλιακό θερμοσίφωνα – για οικονομικότερο ζεστό νερό χρήσης – και με σύστημα φωτοβολταϊκών, για μηδενισμό του κόστους θέρμανσης και ψύξης.

Αποτελούν την ιδανική λύση να θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να αντικαταστήσετε τον παλιό σας λέβητα.

Η πολυετής εμπειρία της ENERGY PROJECT σε συνδυασμό με την άριστη γνώση της αγοράς των αντλιών θερμότητας μπορεί να σας προτείνει το βέλτιστο συνδυασμό για την εγκατάσταση της δικής σας αντλίας θερμότητας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.

Στείλτε μας το μήνυμά σας